Peníze máte? A mohla bych je vidět?

Pokud patříte k těm, kteří si na profil sociální sítě dali, že vystudovali vysokou školu života – prosím, vymažte to. Vždyť je to trochu úsměvné poukázání na vlastní egocentrismus a přebujelou moudrost.
Každopádně, jak jsou na tom všichni správní Češi a jejich utrácení? Na to se můžeme hned podívat!
obrazy nad gaučem 
Nejvíce peněz vynaloží Český člověk na bydlení, energie, vodu a paliva. V průměru nějakých 2154 korun českých. To si říkáte, že na tom přeci jen nejsme tak špatně. Poukazuji na to, že ne všichni platí nájem, ne všichni mají plyn. To znamená, že tu máme spoustu lidí, co nám to trochu shazují, sami si můžeme spočítat, kolik stojí takový pěkný nájem v centru města. Zajímavé je, že důchodci platí v této kategorii snad nejvíce, a to hned o sedm stovek více!
 
Potraviny a nealkoholické nápoje jsou hned druhé a ukazují, že přeci jen je pro člověka nejdůležitější mít střechu nad hlavou, zatopit si a dobře se najíst. Utrácíme v průměru 2044 korun a myslím, že vůbec nám to nevadí.
 
Hned třetí je sociální péče, pojištění, služby, ostatní zboží. Takže pokud se domníváme, že konzum bují leda na západě, tak se mýlíme. Vždyť jenom se vyspíme a najíme, už jdeme utrácet za trochu toho konzumního života. A domnívám se, že to taky spoustě lidí nevadí. Lidé zkrátka sice naříkají, ale těch peněz mají přece jen dost.
 maso a klobásy
Co ale dělá Čechům ostudu a nijak tomu nepomáhají blahoslavení absolventi vysokých škol života je úroveň, kterou obsadily výdaje na vzdělávání. NA tom jsou Češi úplně nejhůř, a i když nadávají, že je zase jednou za rok třeba koupit dítěti aktovku (jako by nestačila ta stará), utrácejí všehovšudy pouhých 59 korun v průměru. Většinoví absolventi té nejdůležitější školy, tedy školy životní, utrácejí na další vzdělávání pouhých 8 korun. A to přitom většina má času, že pomalu neví, co s ním. To se pak na sociálních sítích člověk jenom diví.
 
Samozřejmě, co nás šlechtí, tak jsme výše postavili zdraví, hned nad vzdělání s průměrem 266 korun. Takže vůbec se nebojme, všechno je zachráněno!